Aan het centrum zijn 3 verloskundigen praktijken verbonden met elk hun eigen verzorgingsgebied. De verloskundige begeleidt jullie vanaf het moment dat er een kinderwens bestaat tot 6 weken na de bevalling. Natuurlijk verloopt iedere zwangerschap anders en heeft iedere vrouw andere behoeftes en verloopt het ook medisch gezien niet altijd hetzelfde. De korte lijnen binnen het centrum zorgen ervoor dat wij de zorg goed op ieders behoefte af kunnen stemmen.
Afhankelijk van waar je woont kun je gebruik maken van de verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt, de werkgebieden van de verloskundigenpraktijken zijn:

Verloskundigenpraktijk IJsselmonde:
IJsselmonde, Beverwaard, Lombardijen, Kop van Zuid, Noordereiland en Feijenoord

Verloskundigenpraktijk Zuidwijk:
Rotterdam-Zuid, Rhoon-Portland en Barendrecht-Vrijenburg

Verloskundigenpraktijk Nieuw Leven:
Ridderkerk

Kinderwensspreekuur / Preconceptioneel

Ben je nog niet zwanger, maar wil je dit wel graag worden? Dan kun je bij ons terecht op het kinderwensspreekuur. Het doel van het spreekuur is om gezond en goed voorbereid aan de zwangerschap te beginnen. De volgende onderwerpen komen aan bod: je eigen gezondheid, voeding, leefstijl, werk, medicijngebruik, aandoeningen in jullie familie en vruchtbaarheid.

Zwangerschap

Zodra dat je weet dat je zwanger bent kun je contact opnemen met één van de praktijken.
De verloskundige is de aangewezen persoon voor de begeleiding van de gezonde zwangerschap. Gedurende de zwangerschap informeren we je over verschillende onderwerpen, kom je regelmatig bij ons op controle en indien nodig verwijzen we je door naar een andere zorgverlener.

Echoscopie

Op alle praktijken werken gediplomeerde echoscopisten en beschikken we over een eigen echo-apparaat. De termijnecho kan dus bij je verloskundige gemaakt worden waardoor je niet naar een andere locatie hoeft, ook niet in het geval van bloedverlies.
Voor de meer specialistische echo’s kun je terecht bij Star MDC (zie elders op de site).

Informatie-avonden

Regelmatig organiseren wij gezamenlijke informatieavonden voor onze zwangeren waarbij verloskundigen en een fysiotherapeut aanwezig zijn. Tijdens deze avonden gaan wij uitgebreid in op de laatste periode van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Ook komt het geboorteplan aan de orde. Deze avonden zijn bedoeld voor zwangeren tussen 30 en 40 weken zwangerschap. U bent samen met uw partner van harte welkom zodat u goed voorbereid en geïnformeerd bent.

Bevalling

De verloskundige begeleidt de normaal verlopende bevalling tussen de 37 en 42 weken zwangerschap. Mocht je voor of na deze tijd bevallen, of mochten zich complicaties voordoen, dan zal zij je verwijzen naar de gynaecoloog.
Met je eigen verloskundige spreek je af wanneer je moet bellen. Met behulp van een geboorteplan kun je persoonlijke wensen kenbaar maken zoals waar en op welke manier je wilt bevallen (baarkruk, bad etc.) en hoe je denkt over pijnbestrijding.

Kraambed

De verloskundige is de eerste 10 dagen na de bevalling verantwoordelijk voor het welzijn van moeder en kind. Hierbij wordt zij bijgestaan door de kraamverzorgster.
Tijdens de huisbezoeken wordt het lichamelijk en psychische herstel besproken, kan zij coachen bij de borstvoeding en schakelt indien nodig andere zorgverleners in.
Na 10 dagen draagt de verloskundige de zorg over aan het Centrum Jeugd en Gezin (CJG).

Geboortewinkel

In de geboortewinkel worden producten verkocht en verhuurd die gebruikt kunnen worden rondom de bijzondere periode van zwangerschap, bevalling en kraambed. Een belangrijk onderdeel hiervan is het Medela-verkooppunt. Alle Medela producten zijn hier te koop, evenals de verhuur van een elektrisch kolf. Het Medela-assortiment is zorgvuldig samengesteld in overleg met een lactatiekundige.

Ook het door zwangeren zeer gewaardeerde Medela zwangerschapsondergoed wordt bij ons verkocht.

In de winkel kun je de laatste babymode vinden, is er een tweedehands kleding gedeelte en verkopen we producten zoals borstvoedingskussens, draagdoeken, beddengoed voor in de wieg, kruiken en handigheidjes voor tijdens de borstvoedingsperiode.

Stap gerust eens binnen in de winkel!