Star-SHL

Star-SHL voert diverse echoscopische onderzoeken uit. In Centrum Vrouw Centraal kun je terecht voor een gynaecologische echo. Bij Star-SHL worden gynaecologische echo uitgevoerd door een gynaecoloog. Op die manier ben je altijd verzekerd van een deskundige uitvoering van het onderzoek. In Centrum-Vrouw-Centraal wordt het onderzoek altijd uitgevoerd door een vrouw.
De huisarts kan je om verschillende redenen verwijzen voor een gynaecologische echo zoals bloedverlies of controle van een spiraaltje na plaatsing. Je krijgt van de huisarts een formulier mee voor het onderzoek waarna je zelf een afspraak kunt inplannen via het afsprakenbureau van Star-SHL.

Prenataal centrum

Prenataal Centrum Rijnmond van Star-SHL is een erkend echocentrum voor alle echo-onderzoeken in de zwangerschap. Star-SHL heeft ruim twintig jaar ervaring in de echoscopie en voert jaarlijks circa 8.000 echo’s uit. De echoscopisten zijn speciaal voor de prenatale screening gecertificeerd. Er wordt gestreefd naar hoge kwaliteit op het gebied van echoscopie en screening. Kortom: je bent in vertrouwde handen.

De verloskundige zal je verwijzen voor de volgende echo-onderzoeken:

  • 13-weken echo
  • 20-weken echo (SEO)
  • Overige medische echo’s

Je krijgt van de verloskundige een formulier voor het echo-onderzoek waarna je zelf een afspraak kunt inplannen via het afsprakenbureau van de Star. Over het algemeen kun je binnen vijf werkdagen terecht voor een echo. Indien dit door de verloskundige noodzakelijk wordt geacht, kan zij zorgen voor een spoedonderzoek.
De zwangere staat centraal bij Star-SHL. De doelstelling is dan ook vanuit medisch oogpunt de zwangerschap middels echoscopie te volgen. Hierbij wordt altijd uitgegaan van de vraagstelling van de verloskundige. Natuurlijk krijg je wel foto’s van het onderzoek mee.